Sygeforsikring

Skrevet af Frederiksværk Dyrehospital | 22. jan 2016

Hos hund er ansvarsforsikringen lovpligtig, og beskytter hvis din hund påfører andre mennesker, dyr eller ting skade.

Heldigvis er det ikke alle der kommer ud for det, men desværre sker det for mange – hunden eller katten bliver syg. Hvis det er en ukompliceret behandling kan man som ejer normalt godt overskue udgifterne. 

I andre tilfælde er der behov for forskellige laboratorieudgifter og evt. operation og så begynder det for mange at blive mere uoverskueligt, specielt hvis man dyret skal behandles udenfor normal åbningstid. Både for ejer og dyrlæge er det meget ubehageligt at ende i en situation hvor man er nødt til at aflive et dyr pga. økonomi. I andre tilfælde vælger ejere at ”trække” besøget for lang tid hvorved problemerne forværres.

Hvis man har en sygeforsikring på sit kæledyr bliver det ikke økonomien som afgør hvilken behandling man vælger – det er til dyrets bedste og man undgår som ejer at få en ubehagelig økonomisk overraskelse. 

Sygeforsikringen dækker rigtig mange typer regninger, hvis du må til dyrlægen med dit dyr - også hvis det foregår om aftenen eller i weekenden. Det kan være alt fra dårlig mave, et brækket ben eller en knækket tand pga en ulykke. Almindelige besøg vedrørende vaccination, sundhedstjek, kastration og så videre er ikke omfattet af forsikringen.

Der er lidt forskel i vilkårene hos de forskellige selskaber, og vi anbefaler, at man tjekker følgende:

  • Hvor lang tid af dyrets liv dækker den?
  • Hvad dækker forsikringen?
  • Hvad dækker forsikringen ikke?
  • Hvor stor er forsikringssummen?
  • Hvor stor er selvrisikoen? 

Vi vil gerne opfordre alle til at få sygeforsikret deres hund eller kat. Vilkårene og priserne bliver bedre for dyreejerne med den stigende tilmelding til forsikringsselskaberne, men det er en god idé at tjekke flere selskabers priser og policer.

Du kan med fordel tegne din sygeforsikring hos Dyrekassen Danmark, hvor du får 10 % rabat det første år, hvis du ringer til os og får en kode. Du får 15% rabat på dine forsikringer det første år, og 10% de efterfølgende år, hvis du er med i sundhedsordningen AniPlan. Er din hund eller kat under 16 uger, når du tegner forsikringen, får du i stedet 25% rabat første år, og 20% de efterfølgende år hos Dyrekassen Danmark.

Se oversigter fra januar 2018 her i pdf-format:

Forsikringsoversigt hund og kat 2018

 

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.