Antibiotikapolitik

Antibiotikapolitik på Frederiksværk Dyrehospital Skrevet af Frederiksværk Dyrehospital | 19. apr 2016

Vi har en aktiv holdning til brugen af antibiotika

Antibiotika har gennem mange år været uundværligt i bekæmpelsen af infektion hos mennesker og dyr. De senere år er der dog sket en udvikling i bakteriernes evne til at modstå antibiotikaens giftige effekter og der er opstået såkaldte multiresistente bakterier.

Dette betyder at simple infektioner kan være svære at slå ihjel og hårdere eller mere ”bredspektrede” midler må i brug. Dette øger dermed resistensen over for de bredspektrede midler og vi kan ende med en situation, hvor vi ikke længere har nogle behandlingsmuligheder.

Dette er vi bekymrede over og vi har derfor en defineret politik omkring brugen af antibiotika til vores kæledyr. Dette indebærer bl.a. for dig som dyreejer:

  • Antibiotika udleveres ikke ved virusinfektioner, da det ikke har nogen effekt.
  • Antibiotika virker ikke på svampeinfektioner.
  • Antibiotika udleveres kun hvor det skønnes nødvendigt og ved undersøgelse af dyret samt diagnose. Derudover udleveres så smalspektret som muligt.
  • Vi anbefaler i nogle tilfælde at der, som hos humane læger, dyrkes og udføres resistensbestemmelse af dit dyrs infektion. Dette kan fx være dyrkning af urin eller en prøve fra øreinfektionen, hvor typen af bakterie bestemmes og der testes hvilket antibiotikum der har effekt mod præcis denne bakterie.

 Der er forskel på hvordan og hvor antibiotika virker bedst, og det er derfor nødvendigt med præcis diagnose og valg af antibiotika – også selvom noget er dyrere end andet.

Det er vigtigt at der behandles korrekt efter dyrlægens anvisning og i tilstrækkelig tid.

Vi holder os altid opdateret omkring den nyeste forskning på området, så vi konstant følger anbefalingerne og behandler så smalspektret og korrekt som muligt.

Dette indebærer bl.a. at vi tilslutter os at følge SvHKS’s ”Antibiotikavejledning til Familiedyr”, der er udarbejdet af Den Danske Dyrlægeforening og Københavns Universitet.

Vi håber og tror at vores klienter er enige med os i denne holdning, da det er vigtigt for både mennesker og dyr at vi værner om sundheden og behandlingsmulighederne. 

Læs flere gode råd til dig som dyreejer i denne folder, som Den Danske Dyrlægeforening har lavet: Hvordan, hvorfor - og hvorfor ikke?

Del denne historie
Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.