Sundhedsundersøgelse

Sundhedsundersøglse

Det er som bekendt bedre at forebygge end at helbrede. En stor del af vores tid på Frederiksværk Dyrehospital bliver brugt på forebyggelse af sygdomme. Vi anbefaler derfor et årligt sundhedseftersyn. Her ses hunden eller katten igennem fra snude til halespids og der laves en sundhedsattest. Hvis der ved undersøgelsen findes tegn på begyndende problemer finder vi en løsning på disse. Såfremt der er tale om komplicerede problemer må der eventuelt aftales en ny tid, således at en grundig udredning kan finde sted.

Vaccination af dyrene, i henhold til de foreskevne intervaller, har stor forebyggende effekt. Mange, af de ofte dødelige sygdomme, ses derfor kun sjældent hos vores kæledyr i Danmark. Vaccinations-intervallerne er de seneste år blevet ændret, ligesom der kan være individuelle anbefalinger afhængig af hvilken vaccine (hvilket fabrikat) der anvendes.

Hvor ofte og mod hvilke sygdomme der bør vaccineres afhænger i høj grad af dyrets levevis (udlandsrejser, jagt, pensionsophold m.m.). Herudover kan alderen have en betydning i forhold til hvilken vaccination der anbefales.

Tal med dyrlægen om netop din hund eller kats behov!

I forbindelse med et sundhedseftersyn kigges der også på dyrets vægt. Overvægt er blevet et stort problem hos vores kæledyr og det er bevist at et overvægtigt dyr lever kortere. Man er derfor altid velkommen til at komme forbi og få sit kæledyr vejet, få en snak med vores sygeplejesker om foder og fodring eller få aftalt en tid såfremt det skønnes at der er behov for at konsultere en dyrlæge. Det kunne bl.a være i forbindelse med pludseligt opstået vægttab eller vægtøgning, idet dette kan være et af tegnene på mere alvorlig sygdom.

Det er altid vigtigt at holde øje med om dyret tager på eller taber sig!

Tilmeld dig Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor.

Tilmeld dig Netdyredoktors nyhedsbrev og få nyheder om dyrs sundhed, tips til træning og masser af gode tilbud.