Gnavere og kaniner

Dyrlægerne behandler dagligt mange hunde og katte på dyrehospitalet, men vi har også stor interesse og erfaring indenfor sygdomme hos gnavere som marsvin, rotter, mus og chinchilla. Kaniner, hører egentligt ikke til gnavere, men tilhører en selvstændig gruppe, der dog har mange lighedspunkter med gnaverne og derfor omtales sammen med disse. Gnavere og kaniner skjuler ofte at de er syge og det er derfor hyppigt, at når vi får dem ind på klinikken, så er det for sent til, at de kan reddes. Ofte er der ikke synlige forandringer uden på dyret, men man kan ved observation af dens normale adfærd oftest se forandringer. Vær derfor specielt opmærksom på ændringer i dit dyrs ædelyst og drikkelyst, afførings udseende, om den taber sig og dets generelle adfærd; som nedsat aktititet/sover meget eller gemmer sig.

Du er altid velkommen til at kontakte os med spørgsmål om mulig sygdom eller pasning og pleje af din gnaver eller kanin.

Overvejer du at anskaffe dig et kæledyr som kanin, marsvin, chinchilla, hamster, mus, rotte eller ørkenrotte kan man på downloade gode pasningsvejledninger på Dyrenes Beskyttelse's hjemmeside.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.