Fugle og eksotiske dyr

Her på Frederiksværk Dyrehospital er det som regel altid Lars Bloch der varetager behandlingen af fugle og eksotiske dyr. Vi står desuden listet som fugledyrlæge.

Fugle:

Flere og flere mennesker holder fugle. Nogle med avl og udstilling som formål andre som kæledyr. Fugle er meget dårlige til at vise sygdomstegn, i naturen bliver man ædt hvis man er svag. Derfor skal vi altid reagere hurtigt ved selv de mildeste symptomer. Det er i den forbindelse en fordel at holde øje med fuglens vægt. Et vægttab indikerer stort set altid at fuglen er syg.

Man kan bruge de samme undersøgelsesmetoder til fugle som til de øvrige kæledyr (røntgen, blodprøver, m.m.). Ofte er der ingen udvendig forskel på de 2 køn, men en blod- eller fjerprøve kan bruges til kønsbetemmelse ud fra DNA. Prøven undersøges på et laboratorie i udlandet.


Eksotiske dyr:

Overskriften dækker over en bred vifte af kæledyr: krybdyr, aber, fritter, kænguruer, pindsvin m.m. På dyrehospitalet tilstræber vi at holde os fagligt opdaterede med hensyn til alle disse forskellige dyr.

Af og til er det dog nødvendigt for os at tage kontakt til kolleger, der besidder stor faglig erfaring og indsigt i disse dyrs sygdomme. Ved fælles hjælp kommer vi frem til den rigtige diagnose og behandling.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.