Et endoskop er en bøjelig og flexibel kikkert som anvendes når det er nødvendigt at se det indvendige i spiserør, mavesæk og tolvfingertarm. Desuden kan man også bruge det til rektale undersøger, d.v.s. i endetarm og tyktarm, men dette kræver dog at dyrets tarme er tømt for afføring.

I forbindelse med undersøgelse af spiserør, mavesæk og tolvfingertarm, indføres endoskopet via mundhulen. Ved undersøgelse af endetarm eller tyktarm, indføres endoskopet via endetarmen.
Gennem kanaler i endoskopet er det muligt at indføre instrumenter, der kan udtage biopsier. Herudover er det muligt at indsprøjte og udtage væsker.

Biopsier er en uvurderlig hjælp til at stille den rigtige diagnose i forbindelse med forandringer i mavetarmkanalen.
Undersøgelserne foretages under bedøvelse, ikke på grund af smerte, men fordi dyrene skal ligge stille og ikke bide i det kostbare apparatur.

Netdyredoktors nyhedsbrev Vi er en del af VetFamily, som står bag Netdyredoktor. Få nyheder om kæledyrs sundhed, symptomer og behandling.

Du modtager faglig information, tips og tricks og gode tilbud 2-4 gange om måneden. Nye abonnenter får en rabatkode på 10% til webshoppen.